Figyelmeztetés!

Alapvetően lányoknak írok, de fiúk is járhatnak ide. Felháborodni. Csak tessék, csak tessék. Bátran befelé.

Utolsó kommentek

Kérsz értesítést arról, amikor újat írok?

Velük járok össze (Tagfelvétel kezdőbetű alapján van):

Hogyan higgasszuk le az idegileg túlpörgött férfit?

2010.06.17. 09:01 :: A Dina

 

Hogyan higgasszuk le az

idegileg túlpörgött férfit?

 

Kapom az e-mailt, amiben erőszakmentes kommunikáció tanfolyamra invitálnak. Most azt hagyjuk, hogy az e-mailt a kutya sem kérte tőlük, hanem erőszakosan belenyomták az olvasatlan leveleim közé a postafiókomba. 

(Érezted már a dühöt az ilyen levelek végén előforduló kedves mondatnál, hogy „ha nem akarod többé kapni, írj nekünk nyugodtan”? 

Hogy írjak nyugodtan? 

Egyfelől tudniuk kellene, hogy akkor van motivációm írni, ha valami érdekel, és eleve azután lehetne küldeni. Másfelől, ha már csak úgy küldik, akkor még egy nyamvadt adatbázisra és a vele járó leiratkozás linkre sem futja? Persze a levél megnyitása, elolvasása és a linken történő leiratkozás is az én órabéremből megy.

Nem tudom mit szólna az ilyen, ha játszásiból letörölném a weboldalát, és kapna egy e-mailt, hogy ha szeretné, hogy visszategyem, írjon nyugodtan.

Kíváncsi lennék a nyugodt levelére.)

Szóval erőszakmentes kommunikáció. Az a helyzet, hogy ismerem a módszert. Arra való, hogy ha például a pasid hőbörög valamin, könnyedén elsimítod vele a szálakat. Íme a lényege szakaszonként:

 

1. Meghallgatod a másikat, és akármekkora egetverő baromságot is mond, nem vágsz közbe, kussolsz, bólogatsz, hogy érezze figyelsz rá. Ettől ő némileg lehiggad. 

2. Ezek után azt hinnéd, hogy válaszolhatsz, és elmagyarázhatod neki, hogy miért baromság, amit mondott. Rosszul hiszed. A marhaságait még el is kell ismételned „tehát úgy gondolod, hogy...” kezdettel. Ettől ő kezdi már jól érezni magát, hogy érted, és megérted őt. 

3.Ezek után azt hinnéd, hogy válaszolhatsz, és elmagyarázhatod neki, hogy miért baromság, amit mondott. Rosszul hiszed. A kettes pontnál kapják a vérszemet, és hidd el van ott még a marhaságból, ahonnan az előzőek is származnak. Még mindig ő fog dumálni, visszatérünk az 1. ponthoz.

4. =2.
5. =1.
6 = 2..
.
.
.
A helyzet súlyosságától függően váltogatod az első két pontot.

És félreértés ne essék, a módszer tökéletesen működik.  

Először csak megnyugszik, a végére már kifejezetten boldog lesz, hogy milyen kedves, megértő, fantasztikus nője van. 

Innentől kétféle fordulatot vehet az ügy. Teszteld magad, hogy melyik verzió áll közelebb hozzád.

 

A csoport:

Szeretnéd, hogy jobban megismerjétek egymást? Szeretnéd elmélyíteni a köztetek lévő összetartozást?

Most te jössz. Közlöd vele, hogy te is szeretnéd átélni a megértettség élményét. Megkéred, hogy ahogyan te is meghallgattad őt, amikor nem mindenben értettél vele egyet, ő is hallgasson téged végig, foglalja össze, és úgy általában ismerje meg, hogy a te oldalad hogyan néz ki. Miután mindenki mindenkit ért, és megért, ki lehet találni, hogy hogyan lesz ezentúl mindenkinek jó.

 

B csoport:

Annál a pontnál, amikor rájön, hogy fantasztikus nője van, kérsz tőle egy kisebb ékszert (vagy bármit, amire szükséged van).

 

A B csoport itt abbahagyhatja az olvasást. Innentől csak az A csoport tagjai számára hasznos a bejegyzés.

 

Mondd csak, te meg vagy húzatva?

Te most komolyan azt hiszed, hogy ilyesmire rá lehet bírni egy férfit?

Hogy ő majd hallgat, és nem fog vitába szállni veled az első olyan mondatodnál, amivel nem ért egyet?

Vagy ha végig is hallgat, ahelyett, hogy válaszolna, összefoglalja neked, amit mondtál, majd az összefoglalás kapcsán benned újonnan felmerült gondolatokat újból végighallgatja?

Le lehet szólni a B csoport tagjait, hogy manipulatívak, de elképzelni sem tudod, hogy mennyivel többet tudnak ők a férfiak természetéről mint te.


 

Jó tanács:

 

Senki se menjen Erőszakmentes Kommunikáció tanfolyamra addig, amíg meg nem tanul erőszakosan, és manipulatívan kommunikálni.

Az erőszakmentesség akkor igazán menő, ha van más működő választásod is a célod elérésére. Ellenkező esetben a másik csak sütkérezik a figyelmedben és a megértésedben ellenszolgáltatás nélkül, te meg sajnálhatod őt a problémáiért amiket szerinte te okoztál, és csak a remény marad, hogy egyszer majd valahogyan te is eléred, amit akarsz.

37 komment

Címkék: gyakorlat parkapcsolat pasi fegyelmezés ferfineveles eroszakmentes kommunikacio konfliktuskezeles

A bejegyzés trackback címe:

https://dina.blog.hu/api/trackback/id/tr752087937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mage.hu · http://mage.hu 2010.06.17. 13:34:47

Szépen végigolvastam a bejegyzést.

Most csak annnyit szeretnék mondani, hogy van olyan férfi, aki figyel, és akit érdekel a másik mondandója.

Köszönöm.

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.17. 13:37:21

@mage.hu:

Most két dolgot tehetek. Vagy mesélek rólad, vagy elfogadom a tényt, hogy, ha elolvastad ez végig, akkor odafigyelős típus vagy. Inkább elfogadom.

randomburvi 2010.06.17. 14:34:32

Egyetértek az előttem szólóval. Én találtam egy ilyet, és tudja, hogy ha figyel, akkor megjutalmazom.:) ( talán kicsit manipulatív a dolog, de alapvetően érthető, hiszen így mindketten jól járunk)

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.17. 14:37:11

@randomburvi:
Na igen. Úgy látom, te már tudsz manipulatívan kommunikálni. Ha akarod, akár mehetsz is erőszakmentes kommunikáció tanfolyamra.
Szakértői engedély kiadva.

Enach 2010.06.17. 16:43:48

Lenne egy kérdésem a Kommunikáció Istennőjéhez!

Van egy pasi az életemben. A szitu összetett és bonyolult, kb 4 éve húzódik. Most úgy áll a dolog, hogy szerető státuszban vagyok, találkozunk amikor felhív, vagy ír. Én viszont nem szoktam keresni. Tudom, most ez úgy hangzik, hogy elővesz, amikor neki jó, amiért én nem lehetek elég hálás, mert azok az éjszakák...
De ma este találkozni szeretnék vele. Mit írhatnék neki, amire nem tud nemet mondani?
(Megjegyzés: az ilyen sablonos szexis/perverz sms-ektől nem fog hasra esni, szóval ettől valami rafináltabb kellene.) S.O.S!

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.17. 16:50:30

@Enach:

Ez nemcsak úgy hangzik, hogy elővesz, amikor neki jó, hanem ez az.

Van a Windowsban egy "fatal error" hiba, amit csak leokézni lehet. Fordítani úgy szokták, hogy "végzetes hiba történt".
Egyszer valamelyik magyarító másképp -szerintem zseniálisan- foglamazott, ilyenkor azt írta a rendszer, hogy:

Nincs mit tenni.

És leokéztad.

Persze, ha szeretői viszonyról van szó, mindkét félnek jogában áll jelentkezni egy légyottra. De garancia a túloldali ráérésre, és a kedvre nincs.

Lehet esetleg még apellálni a kötelességtudatra (akarsz?), és akkor sürgősségre kell hivatkozni viccesen, valami vészhelyzetet emlegetve.

Enach 2010.06.17. 17:01:30

@A Dina: Köszönöm a gyors választ! :)
Hjaajjjj!! Úgy szeretnék átlendülni ezen a szakaszon! Lehet pihentetem a mai estét, mert nem akarok bedurcizni, de ha nemet mond, megteszem!

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.17. 17:03:49

@Enach: Ha rám hallgatsz (és valamiért úgy tűnik hallgatsz), akkor én heti 2 db randit írok elő. Másokkal. Aki egy kicsit is tetszik, és szimpatikus, azzal randizol.
Előbb-utóbb valamelyik csak elkezd érdekelni.

Enach 2010.06.17. 22:37:39

@A Dina: Pff... ebből a pár sorból lejött, hogy mennyire fixált vagyok. Minden elismerésem!!! Csak az a baj, hogy nem vagyok megalkuvó típus. Más lehetőségek?

mage.hu · http://mage.hu 2010.06.17. 22:37:50

@Enach: Átlendülni? Simán menni fog. Hiszen még csak négy éve húzódik. Már nem tarthat sokáig.

NaomiHenger · http://zseer.blog.hu 2010.06.17. 22:38:03

Tegyük fel, hogy alkalmazom a módszert rendszeresen, mert miért ne alkalmaznám!? Mi a helyzet akkor, ha olykor tényleg figyel, viszont máskor csak úgy tesz, mintha? Ez persze többnyire csak utóbb derül ki. Mikor ér elröhögnöm magam, és ki mondja meg nekem, hogy ő milyen módszert használ? Mondd, hogy van egy baromi egyszerű és tök evidens válaszod. Ott rontom el, hogy azon gondolkodom, hogy mikor ér elröhögnöm, ugye?

És bár nem szorosan kapcsolódik, de el kell mondanom, hogy a "trojka" fenomenális.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2010.06.17. 22:38:17

félve és halkan, de Mage azért mondott valamit. :)

arról nem beszélve, hogy ez sok esetben sajnos fordítva sem néz ki másképpen. de így legalább unisex-é vált az iránymutatás.

mage.hu · http://mage.hu 2010.06.18. 01:33:43

Naomi: Ha van némi rutinja, akkor kevés esélyed van rájönni.

Én például igen rosszul hazudok (gyerekkoromban leszoktattak róla, és azóta nem tanultam meg.) Viszont tetszőleges pozitív érzést el tudok játszani. Elég beleélnem magam, és máris hihető. Azért, mert én magam is elhiszem. Egy órára.

Olyan is fennakad ezen, aki nálam jobban tud hazudni, és jobban átlát a másik emberen. Egyszerűen azért, mert belülről jön.

És közben mégsem igaz.

És akkor még ott van az az opció, hogy az e-mail és az sms bármilyen képzelt érzést közvetíteni tud.

SándorSzabolcs · http://karma.blog.hu 2010.06.18. 01:33:59

@_DelMare_: Pontosan ezt akartam írni. Fordítva tök ugyanaz. Gyakorló nemagresszorként mondom.

randomburvi 2010.06.18. 01:34:48

@Enach: Egyet soha ne felejts. A férfiak 99%-a egyszerű, mint bot. Magamat tudnám idézni: " ha nem kellesz, hát ő se kelljen. Kelleni fogsz."
Remélem nem kell kibontanom.... Ennek része Dina tökéletes javaslata a heti 2 randira. Én hozzátenném, hogy részemről ezt meg is osztanám a célszeméllyel, persze kellő mellékességgel.

A férfiak erre azt mondják, hogy : "ez faszság, ennyire nem vagyunk egyszerűek, így a nők működnek"
Én erre azt mondom, lófaszt.
A legjobb példányokat is be lehet fogni.

A maradék 1 %-ot hagyd meg a profiknak.
Sakknagymester csak kevés van.

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.18. 05:25:42

@NaomiHenger:

Nem röhögi el, ha B csoportot ikszelt, hanem lehúzza ékszerre, cipőre, és egyéb érdekérvényesítésre.

Amúgy meg:
Konfliktuskezelési módszert? Férfi?
Ők nem használnak ilyet. Ők ehhez értenek alapból.

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.18. 05:26:27

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy az itt említett, vagy önbevallott odafigyelős férfiak hány percig figyelnek?

Mert a bejegyzésben ismertetett módszerrel először legkorábban 15 perc után jutsz szóhoz.

Addig hallgatsz, összefoglalsz, hallgatsz, összefoglalsz, és még kérdezni is illik.

Mindeközben arról magyaráznak neked, hogy te ezt-meg azt csináltad, és ez ezért-meg azért volt nagyon szemét húzás tőled.
Te nem védekezel, nem támadsz, hanem hallgatsz, összefoglalsz, kérdezel.

Na ebből a verzióból hány perc megy, fiúk?

Enach 2010.06.18. 13:26:46

@randomburvi: Igen, igazad van! Ez nagyon jó volt! :)

Stuntman Mike 2010.06.18. 13:27:33

Én kompromisszum képes vagyok, még akkor is, ha kényes a téma. Én is végighallgatom, mert ha rizsát mond, ha velőset, a lényeg úgyis az utolsó 2 mondata lesz. Értem a felvezetést, valahogy el kell kezdeni, lehet, hogy az elsó pár szóban odacsapja, ha nincs humoros kedvében, és elrejti a sorok közt. Általában 10-15 perc, mert többet nem veszünk el előjátékból.. maximum, ha kosztümös a történet.

almost_nobody 2010.06.18. 13:28:29

Lássuk csak. Ha sokadik alkalommal kellene ugyanarra figyelnem, vajon meddig bírnám? Valaki kiszámolja nekem, mennyi másfél év percekben? Ezzel most nem vesződnék. És akkor a másfél év odafigyelés, hallgatás, kérdezés (választ csak néha kapás) - majd a konfliktust végül egymásnak esős szexszel megoldás után elkezdtünk végül tényleg kommunikálni, és nem csak hallgatjuk, összefoglaljuk, kérdezzük egymást.

mage.hu · http://mage.hu 2010.06.18. 13:29:14

Dina: Először arra gondoltam, hogy ennyi gonosz általánosítás után kapsz büntetésből 15-20 többesszámot*. Aztán elolvastam újra az utolsó kommentet, és arra jutottam, hogy inkább együttérzek veled ebben a nehéz időszakban.

A jó hír az, hogy létezik magas, jóképű férfi eq-val és türelemmel megáldva.

A rossz hír, hogy pont annyi van belőle, mint szép, okos, nagymellű, szellemes nőből.

*: többes szám = általánosítás

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.18. 13:37:40

Mage és Almost!

Tessék példát venni Mikeról, az ő hozzászólásában volt szám. Az nem szám, hogy már sokadszorra hallgatom. Meg az sem szám, hogy nincs ilyen férfi. Te meddig birod?
Nem ciki, ha 2 perc, írtam a bejegyzésben is, hogy nem tipikus férfierény ez. Most be lehet vallani.

mage.hu · http://mage.hu 2010.06.18. 14:02:17

Majd ha legközelebb felhívsz, mert k..... v... a l..., akkor majd mérjük, jó?

mage.hu · http://mage.hu 2010.06.18. 14:02:47

Válaszolok rendesen is. Nekem ebből bármennyi megy, ha a partner értelmes, kulturált, jól kommunikál és a megoldást keresi.

(És mivel nagyon jó lelkű vagyok, az a rész, ami a szemét húzásaimat taglalja, olyan rövid, hogy háromszor kell a teljes listát elismételni, hogy abból egyetlen mondat összeálljon.)

almost_nobody 2010.06.18. 14:37:35

Tehát számok: másfél év az hozzávetőleg 435 nap. Ebből a vonatkozó eseménnyel dúsított napok száma nagyjából 365. Azon türelmes (bár részemről nem túl intelligens) esetek, mikor csak hallgattam, összefoglaltam és visszakérdeztem: nagyjából 248. A maradék 117 alkalommal először hallgattam, majd mikor kiderült, hogy ugyanarról a problémáról van szó (ami rádadásul hozzá, s nem hozzám köthető - nem hárítás, volt példa arra is, hogy velem volt a baj[kb115ször]), kifejtettem a véleményem, majd mikor ez nem segített, mert úgy éreztem, egy gramofontölcsérbe beszélek egy ember füle helyett, akkor felemeltem a hangom, és kifejtettem a véleményem még egyszer. Folytathatnám az összes eddigi ilyen taglalásával, de nem fogom. Ennyi.

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.18. 14:38:48

Értem. A kérdés:
Együltő helyedben hány perc?

almost_nobody 2010.06.18. 15:04:51

Az első, vagy az utolsó alkalommal? (első - 90; utolsó - 5)

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.06.18. 15:14:45

almost nobody:
"Five hundred twenty-five thousand six hundred minutes,
How do you measure a year?"
Szorozd meg másféllel.

mage.hu · http://mage.hu 2010.06.18. 15:14:55

Már mondtam: végtelen.

Ja, nem szeretsz addig számolni.

Akkor: 180. Elég lesz?

Neked mennyi?

siorak 2010.06.18. 21:13:52

Mage szerintem inkább kérdezz vissza, hogy mennyi volt Dina szerint a legtöbb. Ha minden igaz, nagyjából szóról-szóra vissza tudja adni azt a beszélgetést.

NaomiHenger · http://zseer.blog.hu 2010.06.18. 21:14:05

Mage: majdnem kényszeres igazmondó, így a szándékos "behintáztatást" kizárnám. Nem marad más, mint elfogadom az általad vázolt másik lehetőséget és ennek fényében tovább erősítem a B csoportot.

Dina: "egyéb érdekérvényesítés" kategóriában azt hiszem jó vagyok, de hol a határ? Van egyáltalán?

mage.hu · http://mage.hu 2010.06.18. 21:31:04

Sio: Te még mindent elhiszel neki?

siorak 2010.06.19. 00:44:43

Mage: Itt két kérdés merült fel bennem.
Az első, hogy Te mióta nem?
A második, hogy mi változott, hogy a "még"-et adekvátnak érezted?

Sőt van egy harmadik is: Mikor volt olyan, hogy mindent elhittem?

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.20. 05:07:11

@Alina78: Hát persze. De valami kellemes helyre ám!

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.20. 14:05:29

Egy női blog az kitűnő hely ilyesmire.
süti beállítások módosítása