Figyelmeztetés!

Alapvetően lányoknak írok, de fiúk is járhatnak ide. Felháborodni. Csak tessék, csak tessék. Bátran befelé.

Utolsó kommentek

Kérsz értesítést arról, amikor újat írok?

Velük járok össze (Tagfelvétel kezdőbetű alapján van):

A bepasizás szabályai csajoknak 1.

2010.06.12. 13:16 :: A Dina

 

A bepasizás szabályai

csajoknak 1.


 

Mint a címből is látszik, ez bizony egy sorozat lesz. És jó hosszú.

Kit is keresel?

Tudnod kell, hogy mi az, amire igazán kattansz. Azt hiszed, hogy tudod, de szinte biztos, hogy nem.

Vegyük át a szokásos paramétereket, amiről minden nő azt hiszi, hogy arra kattan.

 

Gazdag

Hát persze, hogy. Egyértelmű. Legyen miller lehetőleg.

Aki azt állítja, hogy a pénz neki nem számít, hazudik. Kábéra azonos külső és belső képességű két jelentkezőből nyilván a gazdagabb lesz a befutó bármelyik nőnél.

Érdemes tisztázni, hogy neked miért kell, hogy gazdag legyen, és mennyire.

 

Lehet, hogy pont annyival kell, hogy gazdagabb legyen nálad, hogy ne érezd magad hülyén attól, hogy mindig ő fizet az étteremben, és a közös programoknál. Ő a kicsit gazdag.

 

Lehet, hogy te is jól állsz anyagilag, és akkor érzed jól magad, hogyha fillérre annyi pénze van, mint neked, így a kapcsolatban senki sem szorul rá a másikra, kábéra ugyanannyit szán nyaralásra, és ettől válik problémamentessé a kapcsolatotok anyagi része. Az ilyen pasi az azonos gazdag.

 

Lehetséges, hogy nagyon gazdag pasit szeretnél, aki neked vásárol. Elméletben ez tetszetős gondolat, ám érdemes megvizsgálni, hogy tényleg akarod-e.

Engem például egy havi 100 milliós jövedelmű pasi frusztrálna, mert bizonyos -számára természetes- programokon csak úgy tudnánk részt venni, ha engem is ő fizet be, az meg egyenlőtlen viszonyokat teremtene. Ő, ha szerelmes lenne, nyilván örülne, hogy befizethet, és szívesen tenné. Az egyenlőtlen viszonyok kizárólag a fejemben léteznének, de az is épp elég baj lenne. Úgy érezném, hálásnak kellene lennem, és amikor ezt érzem, máris alámentem fejben a másiknak.

Mert, ha hálásnak kell lennem, akkor nem vagyok szabad, nem azt mondok neki, amit akarok, nem úgy cselekszem, ahogy akarok. Ez meg mérgezi a jó viszonyt.

Nem így Berni barátnőm, aki kizárólag gazdag pasikkal áll szóba. Életvezetési tanács tőle:

„Dina, mindig gyémántot kérjél. Nagyon kicsi, és ha bármi van, azonnal tudod vinni. A plazma tévével mit csinálsz? A hátadra kötöd? (Itt már nagyon röhögtem, és még tudta fokozni:) Ja, és veszekedésnél az összeset fel kell venni, hogy bármikor kisétálhass az ajtón. De a nyakláncot a zsebedbe rakd, mert letépi, mondván, hogy ez itt marad.”

Ebből is látszik, hogy ő nem kifejezetten a nyugodt kapcsolatok híve. Például van egy varrógépe, amin internetezni is lehet (hímzőminták a netről). Ehhez úgy jutott hozzá, hogy egy plázában elkövetett veszekedés után az enyhülés pont a varrógépbolt előtt érte őket a párjával. Berni besétált, és a pasija már tudta, hogy jöhet az engesztelési ajándék.

Berni: „Sétálgattam a varrógépek között, megálltam a 2 milliósnál, és figyeltem a fejét. Na attól ideges lett. Éreztem, hogy ez sok lesz, mentem inkább az 1 millióshoz és azt vetettem meg vele.”

 

Tiszta sor, hogy a köztük lévő játék arról szólt, hogy a pasi vásárlással bizonyíthatja Berninek a szerelmét. És még mielőtt túl nagy lenne a felháborodás, van olyan férfi, aki ezt élvezi. Ő a bebizonyítós nagyon gazdag. A vásárlás funkciója nála az, hogy bebizonyítja a nőnek, hogy szereti. Más módon nem feltétlenül tudja kifejezésre juttatni. Cserébe persze be kell nyelni a békát, és mondjuk egy konfliktus esetén érezni kell az ajándék mögött meghúzódó érzést.

 

Ha már gyerekkorodban is ajándékot kaptál, hogy abbahagyd a patáliát, akkor elképzelhető, hogy számodra az ideális jelölt egy nálad jóval gazdagabb pasi, aki szeret cuccok vásárlásával bizonyítani. Ha másképp neveltek, akkor nem valószínű, hogy élveznéd ezt a játékot. A drága cucc persze kinek nem kell, de nem nyugodnál meg tőle, és lezáratlannak éreznéd a vitát. Ő pedig másképp nem tudja lezárni. A sok lezáratlan vita pedig pokollá teszi a kapcsolatot.

 

Aztán létezik a smucig nagyon gazdag. Ő attól gazdag, hogy nem szeret költeni. Rád sem fog. Fog venni egy két cuccot, hogy még jobban nézz ki mellette. Csizmát háromszázért, ruhát kettőszázért. De az élethelyzeteden soha nem fog javítani, vagy olyat venni, amit később pénzzé tehetsz. Életcélja a hatalom, és a pénzen kívül más hatalma nincs is. Mindenhol alkudozik, utál borravalót adni.

Úgy érzi, hogy az anyagi különbség kapcsán addig ő az úr, amíg ül a kuporgatott pénzén, és abból senkinek nem ad olyat, amitől a másik könnyebben boldogulna. Még szerelem esetén sem, hiszen könnyebben uralja a másikat, ha megmarad a nagy anyagi különbség. Amikor (végre) vége, a ruhák kimennek a divatból, te meg mehetsz vissza a balettba ugrálni.

Neki igazából egy nála gazdagabb nőre lenne nagy szüksége, aki rákoppint az orrára a smucigsága miatt. Persze ilyennel nem kezd, mert kizárólag az anyagi különbség miatt érzi magát férfinak a kapcsolatban.


 

Jó tanács:

Ha bárki azt képes mondani neked, hogy
a pénz nem boldogít, a helyes válasz:

oké, akkor a tiédet add nekem.

Ebből nem fogsz meggazdagodni, de a feltartott ujjal „emberi értékekről” magyarázó tagoknak
az orrára koppintasz.
Ami jó érzés.



 

Fel lehet iratkozni az RSS csatornára, hogy le ne maradj a folytatásról.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dina.blog.hu/api/trackback/id/tr652075573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pollio 2010.06.17. 13:38:10

A pénz (önmagában) nem boldogít, viszont a hiánya önmagában is szomorít. Ezért az enyémet nem adom neked, mert akkor énnekem csak a hiánya marad, ami viszont el fog engem szomorítani, és az nekem biztosan nem jó.

Magyarul: a pénz a boldogságnak legtöbb esetben szükséges, de nem elégséges feltétele. Legtöbb esetben, mert meg lehet oldani pénz nélkül is, ha olyanná tudsz válni, mint az ókori görög Diogenész, aki tökéletesen boldog volt egy hordóval és egy bögrével.

Félreértés ne essék, nem a metróaluljáró csöves alkoholistái módjára volt "boldog", a hordóban ugyanis nem bor volt, hanem ő lakott benne, a bögréjével meg a kútra járt _vizet_ inni. Ellentétben az aluljáró csövijeivel, Diogenész produkált is valamit, olyannyira, hogy híres filozófus volt, akit még Nagy Sándor is meglátogatott. Mikor találkoztak, Diogenész éppen a napon sütkérezett. Nagy Sándor elé állt, és megkérdezte: "Én vagyok a görögök uralkodója, mit tehetek érted?" Diogenész csak annyit felelt, hogy "Állj arrébb, mert eltakarod a napot!"

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.20. 17:42:07

@pollio:

Egyfelől ugye ez a dolog Diogenésszel közismert tény. A másik közismert tény, hogy nem volt teljesen százas az ürge.

Veled ellentétben, aki pontosan tudod, hogy a pénz boldogít, mert nem adod nekem.
süti beállítások módosítása